Voor iedereen die van ondernemen houdt

Een award winnen met het design van jouw website

Verdien jij je boterham met het ontwerpen van websites? Dan ben je zo nu en dan vast en zeker op zoek naar een uitdaging. Het is immers ook wat saai om iedere dag maar weer alleen maar websites te ontwerpen. Gelukkig heb jij als webdesigner genoeg uitdaging in jouw beroep zitten. Je kunt namelijk een prijs winnen met het ontwerp van jouw website. Hiervoor hoef je in feite niet veel te doen, behalve dan het ontwerpen van een fraaie website. In deze tekst gaan wij in op de zogeheten ‘Awwwards’. We vertellen je hoe jij genomineerd kunt worden en wat je moet doen om te winnen.

designZelf je site insturen

Wil jij deelnemen aan de ‘Awwwards’? Dat is  niet bepaald lastig. Het is namelijk mogelijk om zelf een ontwerp in te sturen.Je moet in dat geval natuurlijk wel een eigen website hebben. Vervolgens surf je simpelweg naar de website van ‘Awwwards’. Om jezelf te nomineren kun je een account aanmaken. Dit is overigens niet verplicht. Weet wel dat er kosten in rekening worden gebracht voor het insturen van jouw site. Een eenmalige inzending kost je eenmalig 50 euro. Je kunt er echter ook voor kiezen om 150 euro per jaar te betalen. Hierbij mag jij ‘gratis’ je site insturen, krijg je bij toekomstige inzendingen 20 procent korting en krijg je een uitgelicht profiel op de site.

Talloze winnaars

Wanneer jij een kijkje neemt op de site van ‘Awwwards’, valt het je snel genoeg op dat er al heel wat websites gewonnen hebben. Klik maar eens op het kopje ‘winners’ op de betreffende site. Hier kun je alle winnaars uit het verleden zien. Benieuwd hoe hoog de kwaliteit is van de inzendingen? Dan doe je er goed aan hier eerst een kijkje te nemen. Komt jouw website niet in de buurt? Vraag jezelf dan af of het verstandig is. Je betaalt immers een aanzienlijk bedrag en het is maar de vraag of je überhaupt in aanmerking komt voor een award.

winner

Mooie sites trekken veel websitebezoekers

Jij bent vast en zeker benieuwd hoe jij kunt weten of jouw site mogelijk in aanmerking komt. Het aantal websitebezoekers is daar een goede maatstaf voor. Trekt jouw site veel websitebezoekers? Dan kan het zeker lonend zijn om jezelf in te schrijven voor de ‘Awwwards’. Moet jij verkeer voor je website kopen? Dan is het niet verstandig. Echte bezoekers blijven dan namelijk uit. De kans is groot dat dit komt doordat jouw design niet prettig is. Je kunt dit beter aanpassen voordat jij een site inschrijft voor de ‘Awwwards’.

3 thoughts on “Een award winnen met het design van jouw website

  1. Ik heb één keer deelgenomen aan de ‘Awwwards’, maar kan het niet aanraden. Je hebt er eigenlijk vrij weinig aan, ook al kost het je 50 euro. Je site wordt bekeken door een jury en je krijgt vervolgens een beoordeling. Mijn site werd niet goed genoeg bevonden, dus helaas. Mijn ontwerp werd niet toegevoegd aan de site. Ik had die 50 euro dus wel beter kunnen besteden…

    Reply
  2. Ik ben het totaal niet met die negatieve reacties eens. Ook ik heb me namelijk aangemeld voor de ‘Awwwards’ en heb het zeker als positief ervaren. Mijn ontwerp werd goed beoordeeld, waardoor ik onder het kopje ‘winnaars’ op de site kwam. Dit heeft gezorgd voor veel meer verkeer op mijn website.

    Reply
  3. Wordt dit serieus een prestigieuze award genoemd in de wereld van het webdesing? Dit kan ik mij als websitebouwer niet voorstellen. Je kunt je gewoon zelf inschrijven van een award. Zo werkt dat normaalgesproken toch niet? Je moet toch juist genomineerd worden door iets of iemand? Ik neem de ‘Awwwards’ daarom ook zeker niet serieus.

    Reply

Post Comment