Hema in slecht weer door sluiten drie filialen?

Komt de Hema in de problemen?

Komt de Hema in de problemen?

Hoewel het om slechts één failliete Hema gaat, zijn er zaterdag in de namiddag nog twee filialen gesloten. De Hema in Nijkerk en Hoevelaken schijnen beide financiële problemen te hebben en hebben daardoor geen levering mee gekregen. Waarom dit ertoe leidde dat de beide filialen op zaterdag middag omstreeks 16:00 plots gesloten werden is onduidelijk.

Franchise

In alle drie de gevallen gaat het om franchise Hema’s die elk door eigen omstandigheden in de problemen zijn geraakt. De vestiging in Kerkrade is failliet gegaan, en de andere twee filialen lijken de neus amper nog boven water te kunnen houden. Het is een zwaar jaar voor ondernemers, en dat is terug te zien op meerdere punten. Van de ruim 500 Hema filialen wordt ruim de helft gerund door een franchiseondernemer. Het concern Hema heeft een groot verlies geleden in het tweede kwartaal van 2014, een groot deel van dit verlies zou komen door het ombouwen van de winkels, daarnaast liep ook de gemiddelde omzet terug met 1,4% geen goede berichten dus.

Opmars in het buitenland

Hema doet al jaren zijn best om ook in het buitenland van de grond te komen, voor de Nederlanders in het buitenland is het prettig om een echte Hema rookworst te kunnen kopen, maar het is een moeilijke markt om binnen te komen.

Category: Economie
Comments are disabled