Voor iedereen die van ondernemen houdt

Hoe maak je een website?

website

Tegenwoordig vind je op het internet miljarden website. Deze websites gaan over van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een website over gemaakt. Heb jij een idee uitgewerkt waar op het internet nog geen aandacht aan is besteed? Dan doe je er goed aan een site te maken. Op deze manier wordt het voor anderen een stuk makkelijker om kennis te maken met jouw idee. Maar ja, een website maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een handje te helpen, vertellen wij jou in deze tekst wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website.

Kies een geschikte domeinnaam

computingVoordat je kunt beginnen met het bouwen van een website, moet je natuurlijk wel over een  domeinnaam beschikken. Dit is de naam die aan jouw website hangt. Begin nooit met het bouwen van een website voordat je een geschikte naam hebt. Er zijn namelijk heel veel domeinnamen die al bezet zijn. Gelukkig heb je op het internet tegenwoordig allerlei mogelijkheden om te kijken of de gewenste naam al in gebruik is. Is dit niet het geval? Wacht dan vooral niet te lang met het reserveren ervan. Hij kan morgen namelijk maar zo weg zijn.

Een geschikte applicatie vinden

Wil jij zelf een website bouwen? Dat kan tegenwoordig  zonder al te veel problemen. En het mooie is dat je hiervoor niet eens over specifieke kennis hoeft te beschikken. Waarom niet? Omdat er allerlei applicaties zijn die het maken van een website heel makkelijk maken. Je hoeft enkel een lay-out te kiezen en jij kunt al aan de slag met het maken van je eigen website. 


Huur een professional in

Een website maken lijkt vaak makkelijker dan het is. Ongemerkt gaat er heel wat tijd in zitten. Heb jij dit er niet voor over? Of lukt het jou niet om zelf een website te maken? Geen paniek, want je kunt ook gewoon een websitebouwer inschakelen. Hij kan jouw website geheel naar wens maken. Jouw site ziet er zo een stuk beter uit, waardoor je vast meer websitebezoekers trekt.

Denk aan de websitebezoekers

Veel mensen denken alleen aan zichzelf bij het maken van een website. Niet verstandig, want jij hoeft de site straks niet vaak te gebruiken. Daarom moet jij het voor websitebezoekers makkelijk maken om over de site te navigeren. Ook moet je hen de informatie bieden die zij zoeken. Blijft het aantal bezoekers achter? Dan is er nog geen man overboord. Je kunt dan namelijk nog websiteverkeer kopen. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat het druk is op jouw site, waardoor je hoger komt in de zoekmachines. Zo komen er op termijn meer echte websitebezoekers naar jouw site!

7 thoughts on “Hoe maak je een website?

 1. Het is inderdaad mogelijk om zelf een website te bouwen, maar deze wordt dan wel een stuk minder mooi. Althans, dat is mijn ervaring. Zeker wanneer je voor de gratis templates kies van een aanbieder als WordPress word je behoorlijk beperkt in je mogelijkheden. Je kunt je site dan niet zo inrichten als je zelf wilt. Jammer.

  Reply
 2. Ik ben totaal niet handig met computers en het internet. Daarom heb ik een vaste websitebouwer die mij altijd helpt als ik weer een nieuw idee heb. Natuurlijk kost dit me behoorlijk wat geld, maar ik weet wel zeker dat mijn website er straks gelikt uitziet. Dit heb ik liever dan dat ik zo’n standaard site krijg.

  Reply
 3. Ik ben zelf inmiddels redelijk goed in het maken van eenvoudige websites. Toch blijf ik telkens worstelen met de naam. Wanneer ik een goede naam heb, is het domein vaak al bezet. In dat geval kun je weer van voren af aan beginnen. Ik kan iedereen dan ook meegeven eerst een naam te vinden voordat je een website gaat bouwen.

  Reply
 4. Steeds meer mensen hebben een eigen website. Ik vind dit echter maar zonde geld, zeker wanneer je niet weet waar je dit voor gaat gebruiken. Schakel dan ook niet direct een professioneel bedrijf in, maar bedenk eerst wat jij met je site wilt. Is het om iets te verkopen? Dan is het logisch dat de uitstraling goed moet zijn. Is het alleen voor jezelf? Probeer er dan eerst zelf eens eentje in elkaar te zetten.

  Reply
 5. Een website bouwen lijkt misschien makkelijk met alle hulpmiddelen die je tegenwoordig hebt, maar het lukte mij toch echt niet. Ik was constant aan het prutsen. Had ik eindelijk wat moois staan, verdween het weer toen ik ergens op klikte. Daarom heb ik het nu maar laten doen door een professional. Zo mooi had ik het zelf nooit kunnen maken.

  Reply
 6. Allemachtig wat is het verschrikkelijk lastig om zelf een website te maken. Heb het geprobeerd met de meest makkelijke software, maar kom er zelfs dan nog niet uit. Daarom nu de boel maar uitbesteed aan een websitebouwer. Kost me weliswaar geld, maar weet nu wel zeker dat ik de website precies zo krijg als ik wil hebben.

  Reply
 7. Er zijn weliswaar allerlei tools om tegenwoordig zelf een website te maken, maar ik vind het nog steeds ontzettend lastig en kan hier niet echt mee uit de voeten. Daarom huur ik eigenlijk altijd een bedrijf in voor het maken van een website. Dit kost je weliswaar geld, maar je weet zo wel zeker dat je een mooie website krijgt die goed werkt.

  Reply

Post Comment