In online marketing investeren of niet?

Of je moet investeren in online marketing is een vraag die veel ondernemers zich afstellen. Het lijkt erop dat iedere onderneming er niet meer onderuit kan en wel aan online marketing moet doen. In dit artikel gaan we kijken of het voor iedere ondernemer verstandig is om aan online marketing te doen.

invest in online marketing

invest in online marketing

Wel of geen online marketing?

Er zijn bedrijven die niet zonder online marketing kunnen en er zijn bedrijven die prima zonder een website of iets dergelijks kunnen functioneren. Een aantal factoren zouden een rol moeten spelen wanneer je kiest voor online marketing of niet:

  • De klanten (is de (in)directe doelgroep online te vinden?
  • Het product of de dienst
  • Budget van het bedrijf

Aan de hand van deze factoren zou je een keuze kunnen maken of online marketing een goede keuze voor jouw onderneming is of niet. Wanneer jouw klanten voornamelijk informatie online zoeken dan is het handig om deze informatie ook aan te bieden en mogelijk interactie met de doelgroep te zoeken. Indien je geen klantcontact online hebt, kun je het misschien af doen om alleen een website te bouwen met hierin informatie over het bedrijf. Zo heb je in ieder geval een visitekaartje online staan.

Er zijn producten die nooit online verkocht gaan worden en waar de doelgroep zich ook niet online oriƫnteert. Denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven die een nieuwe machine of iets dergelijks willen kopen. Deze verkoop gaat altijd nog via directe verkoop of bijvoorbeeld via een beurs. Als je wel kansen ziet in het internet maar een laag budget hebt, kun je proberen de kosten voor online marketing zo laag mogelijk te houden.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door geen gebruik te maken van betaald advertenties. Of je zou er voor kunnen kiezen om onlinemarketingstage.eu voor CE stages in te schakelen. Via deze website kun je stagiaires vinden die jouw tegen een kleine vergoeding helpen met het uitvoeren van de online marketing. Dit bespaart je niet alleen geld, maar is ook nog eens een leerzame ervaring voor het bedrijf.

Category: Overig
Comments are disabled