Voor iedereen die van ondernemen houdt

Inspiratie voor wat betreft webdesign

Heb jij een goed idee voor het beginnen van een website? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om te beginnen. Je idee kan echter nog zo goed zijn, dat wil nog niet zeggen dat je ook zonder problemen kunt starten. Je moet namelijk nog wel een leuk ontwerp hebben voor jouw website. Dit lijkt misschien makkelijk, maar de praktijk wijst uit dat dit vaak een stuk lastiger is. Er is namelijk een groot aantal designs mogelijk die jij voor jouw website kunt kiezen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dat komt goed uit! In deze tekst kun jij namelijk wat inspiratie opdoen voor een mooi webdesign.

ideas

Experimenteer met kleurgebruik

collaborationIn de wereld van webdesign kun jij tegenwoordig talloze kleuren gebruiken voor het ontwerpen van jouw website. Je zult het misschien niet denken, maar kleur speelt een grotere rol dan je denkt. Zo kun je websitebezoekers juist afschrikken wanneer jij bepaalde kleurencombinaties gebruikt. De kleur rood bijvoorbeeld is bijzonder fel en kan mensen afschrikken. Wil jij meerdere kleuren gebruiken op jouw site? Kies dan altijd voor kleuren die met elkaar matchen. Kies niet direct voor de eerste de beste combinatie die jij mooi vindt, maar kijk ook wat verder. Neem de tijd om met de kleuren te experimenteren. Vraag ook vooral anderen hoe zij aankijken tegen de huidige kleurencombinatie die jij op jouw site wilt gebruiken. Op deze manier kom je tot een goede kleurkeuze en dat wordt door websitebezoekers vast en zeker als prettig ervaren.

Denk niet alleen maar aan jezelf

Veel mensen die zelf een website maken, kiezen voor een design dat zij zelf mooi vinden. Op zich logisch, maar dit geniet niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat websitebezoekers jouw website net zo goed mooi moeten vinden. Kies daarom bijvoorbeeld voor algemene kleuren en een rustig ontwerp. Blijven de websitebezoekers weg? Dan hoeft dit niet altijd aan het ontwerp te liggen. Dit kan ook komen door de inhoud op de site. Heb je geen zin om dit allemaal weer opnieuw aan te passen? Dan kun je ook gewoon websiteverkeer kopen. Hierdoor lijkt het druk op jouw site, terwijl dit in feite niet zo is. Toch kom je op deze manier hoger in de zoekmachines, waardoor er meer echte websitebezoekers komen.

6 thoughts on “Inspiratie voor wat betreft webdesign

 1. Hoe vaak kom ik wel geen sites tegen die de plank volledig misslaan voor wat betreft kleurgebruik? Veel te vaak in mijn ogen! Sommige websitebouwers kiezen voor hun lievelingskleuren, terwijl dit vaak niet de beste combinaties zijn. Zo kan een site bijzonder druk of afstotend ogen. Kies daarom altijd voor kleuren die goed met elkaar matchen.

  Reply
 2. In het begin maakte ik bij het bouwen van mijn website vaak de fout enkel en alleen aan mijzelf te denken. Ik maakte een ontwerp dat ik zelf mooi vond. Dit is echter niet verstandig. Zelf kijk je namelijk niet vaak meer op je site als deze eenmaal klaar is. Bedenk daarom wat websitebezoekers mooi en prettig vinden en maak op basis daarvan jouw site.

  Reply
 3. In de beginjaren van mijn site had ik altijd moeite om bezoekers aan te trekken. Dit frustreerde mij behoorlijk. Daarom heb ik in de beginperiode websiteverkeer gekocht. Een flinke investering, maar ik heb er veel profijt van gehad. Inmiddels komen er dagelijks talloze websitebezoekers, waardoor dit niet meer nodig is. Verkeer voor je website kopen is dan ook zeker een aanrader!

  Reply
 4. Ik wil zelf een website bouwen, maar heb dit nog niet eerder gedaan. Nu weet ik dat er makkelijke manieren zijn om dit zelf te doen. Toch vraag ik me af welk design ik het beste toe kan passen. Zijn er mensen die mij op dit gebied van advies kunnen voorzien? Ik ben bijvoorbeeld benieuwd naar wat de beste optie is voor wat betreft kleurgebruik.

  Reply
 5. Ik zat al wekenlang te worstelen met een mooi design voor mijn eigen website. Na het lezen van dit artikel heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Heb inmiddels een beginnetje gemaakt met het ontwerpen en hoop dat het er net zo mooi uit komt te zien als ik in mijn hoofd heb. In ieder geval bedankt voor de tips!

  Reply
 6. Ik wil een eigen website ontwikkelen, maar heb nogal moeite met het kiezen van een webdesign. Het aanbod is gewoon ontzettend groot. Wil eigenlijk een gratis design, maar kan hier nog niet echt iets tussen vinden. Nu overweeg ik om toch een betaald webdesign te kiezen. Kan iemand mij misschien vertellen of hier verder nog voordelen aan zitten? Heb je bijvoorbeeld meer mogelijkheden met een betaald webdesign of is dit gewoon vergelijkbaar?

  Reply

Post Comment