Ondernemen en reizen tegelijk

Steeds meer ondernemers trekken er op uit en besluiten online te werken en de wereld rond te reizen. Dit noemen ze ook wel internet nomaden. De meeste internet nomaden zijn freelancers en werken voor klanten in Nederland. In dit artikel gaan we het hebben over internet nomaden.

ondernemen en reizen tegelijk

ondernemen en reizen tegelijk

Alles over internet nomaden

Internet nomaden zie je steeds vaker voorbij komen wanneer je op reis bent. Je ziet ze waarschijnlijk in een restaurantje, koffiebarretje of bij het hotel zitten werken op hun computertje. Het voordeel van deze mensen is dat ze online werken en daardoor locatie onafhankelijk zijn. Dit geeft hun de vrijheid om te gaan en te staan waar ze maar willen.

Onlangs spraken we met Willem die momenteel in Chiang Mai (Thailand) werkt. Hij reist al twee jaar rond en is webdesigner. Zijn klanten in Nederland reageerde positief toen hij vertelde dat die er vandoor ging. In totaal is hij maar één klant kwijt geraakt, omdat die veel waarde hechte aan meetingen. Willem had van te voren wel verwacht dat een aantal klanten het niet fijn zouden vinden, maar dat het maar één klant was viel hem reuze mee.

Het fenomeen internet nomad komt steeds vaker voor. Dit komt dat steeds meer mensen online hun geld verdienen. Het voordeel hiervan is dat ze kunnen werken wanneer ze dat zelf willen en dat ze eigenlijk alleen een computer en goed werkend internet nodig hebben. Volgens Willem kan het internet in sommige landen nogal problemen opleveren. Momenteel zit Willem in Thailand en daar werkt het internet eigenlijk altijd prima.

De meeste internet nomaden geven als motief dat ze graag iets van de wereld willen zien en daarbij goedkoper willen leven. Zo ben je middags aan het werk en zit je s ‘avonds te eten voor 2 á 3 euro. Het zal ons benieuwen waar dit naar toe gaat. Het wordt namelijk steeds makkelijker en beter betaalbaar om het vliegtuig te pakken en daarnaast biedt het internet grote mogelijkheden.

De meeste internet nomaden kiezen voor Zuid-oost Azië, omdat je hier veel met weinig geld kan doen. Zo kun je hier voor een paar euro eten en heb je voor een tientje een onderdak. Dit maakt het mogelijk om voor nog geen 900 euro per maand rond te komen, afhankelijk van je uitgaven patroon natuurlijk.

Category: Algemeen
Comments are disabled