Voor iedereen die van ondernemen houdt

Vijf tips voor het ontwerpen van een website

Wil jij een eigen website maken? Dan kun je hier natuurlijk mee starten door je direct te storten op één van de vele applicaties die vandaag de dag aangeboden wordt. Of dit ook verstandig is, is echter maar de vraag. Waarom? Omdat het beter is om eerst een ontwerp te maken. Ook dit is lang niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer jij nog niet precies weet wat je wilt. Om jou op weg te helpen, geven wij je hier vijf tips voor het ontwerpen van een website.

building a website

Zorg voor een rustige uitstraling

Ben jij een kleurrijk persoon? Dan wil je mogelijk ook wel een website met allerlei kleurtjes. Maar is dit ook verstandig? Nee. Kleurrijke websites schrikken websitebezoekers namelijk vaak af. Je doet er daarom goed aan voor wat meer rust te kiezen. Een kleurtje gebruiken is niet erg, maar doe dit met mate.

Rekening houden met de vindbaarheid

Online gevonden worden speelt een steeds grotere rol. Niet gek ook wanneer je bedenkt dat er vandaag de dag enorm veel websites zijn. Wanneer jij niets doet aan je online vindbaarheid, sneeuw je onder. Zorg daarom dat je hier met het ontwerpen van je site al rekening mee houdt. Bouw bijvoorbeeld voldoende ruimte in voor tekst.

Gebruik afbeeldingen

website visitorsDoor tekst op jouw website te plaatsen, vergroot je de kans om gevonden te worden. Hele lappen tekst is echter niet prettig. Dit schrikt websitebezoekers namelijk af. Maak je teksten daarom niet te lang. Staat er toch een lange tekst op jouw site? Zorg dan dat je afbeeldingen gebruikt, dit maakt het lezen een stuk prettiger.

Wat wil je aanbieden

Bij het ontwerpen van je website is het belangrijk om te weten welke informatie jij aan wilt bieden. Schrijf de verschillende onderwerpen op. Maak vervolgens een structuur voor jouw site. Op deze manier krijg je een logische websitestructuur. Dit maakt het voor bezoekers een stuk makkelijker om datgene te vinden wat zij zoeken.

Maak je site gebruiksvriendelijk

Het belangrijkste waar jij rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een website is de gebruiksvriendelijkheid. Blijven de websitebezoekers weg? Dan is de kans aanwezig dat jouw site niet gebruiksvriendelijk is. In dat geval kun jij je site weer overhoop gooien. Je kunt echter ook verkeer voor je website kopen. Hierdoor geef jij zoekmachines de indruk dat het druk is op jouw site. Je komt hoger in de zoekmachines, waardoor er meer echte bezoekers naar jouw website komen.

5 thoughts on “Vijf tips voor het ontwerpen van een website

 1. Iedereen die zelf een website gaat bouwen adviseer ik om voorzichtig te zijn met het kleurgebruik. Sommige mensen zijn fan van felle kleuren als rood, geel en groen. Je moet weten dat dit veel mensen afschrikt. Het is beter om te kiezen voor een wat rustiger ontwerp. Ga jij meerdere kleuren gebruiken? Kies dan voor een goede kleurcombinatie.

  Reply
 2. Ik zie heel veel websites met grote lappen tekst. Niet verstandig, want ik (en waarschijnlijk velen met mij) klik direct weg wanneer een site grote hoeveelheden tekst bevat. Wanneer er geen afbeeldingen zijn toegevoegd, is dit helemaal het geval. Zorg dus dat je de teksten op jouw site breekt met afbeeldingen.

  Reply
 3. De vindbaarheid is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste bij het bouwen van een website. Je moet je site namelijk zo inrichten dat andere mensen deze snel kunnen vinden. Jarenlang heb ik hier geen aandacht aan besteed, waardoor de websitebezoekers weg bleven. Nu heb ik mijn sites omgegooid en dat is direct te zien in de bezoekersaantallen.

  Reply
 4. Voor mijn bedrijfje wilde ik niet al te lang geleden een eigen website opstarten. Vind het zelf leuk om te prutsen met ontwerpen en heb hem dan ook helemaal zelf in elkaar gezet, zonder tussenkomst van een websitebouwer. Mede dankzij deze tips heb ik een gave website gebouwd, al zeg ik het zelf. Super bedankt dus!

  Reply
 5. Ik ben net gestart met mijn eigen onderneming en wil hierbij ook een eigen website. Dit moet het visitekaartje worden van mijn bedrijf, maar verder heeft het niet heel veel functie. Ik verkoop namelijk alleen mijn diensten, geen producten. Het mag dus een simpele site zijn, maar toch kom ik er zelf niet uit. Kan iemand mij helpen?

  Reply

Post Comment