ZZP’er alles gaat veranderen voor je

zzpHet is een feit dat een zelfstandige ondernemer op een andere manier behoefte heeft aan zorg, dat is duidelijk hij is namelijk totaal afhankelijk van zichzelf, als hij ziek wordt is hij de sjaak om het zo te zeggen. Voorheen ging het er voor de zelfstandige ondernemers heel gemoedelijk aan toe, ook met betrekking op je zorgverzekering.

Kortingen op je zorgverzekering

Er waren mogelijkheden om je collectief te verzekeren, hierbij kreeg je kortingen die op konden lopen tot een gemiddelde van 10%, je kon ook je hele gezin hierbij mee verzekeren, of je gezinsleden nu wel of niet voor een baas werkten zij konden ook meeverzekerd worden met dezelfde kortingen. Een droom dus zou je kunnen zeggen. Die bubbel is nu gebarsten, het wordt de zelfstandige ondernemer knap lastig gemaakt eigenlijk alleen maar omdat de regering vindt dat er teveel zelfstandige ondernemers zijn. Want het is een beetje geworden dat Pietje afgestudeerd is in een vakgebied waar totaal geen werk in te vinden is, dus Pietje wordt zelfstandig ondernemer. Het blijkt dus dat teveel mensen dit doen, en dat teveel mensen op die manier geld trekken. De echte zelfstandige ondernemers worden dus in hun voet geschoten op deze manier.

De zorg ligt op zijn kont

Er wordt al enige tijd gezegd dat de zorg binnen Nederland niet goed meer georganiseerd is, alles wordt steeds duurder er worden gebudgetteerd op dingen waar je eigenlijk niet op kunt gaan korten. Nu zijn de ZZP’ers dan ook aan de beurt – en laten we vooral alle andere gedupeerden niet vergeten! Het is een feit dat onafhankelijkheid op deze manier de kop in gedrukt wordt en dat mensen weer voor een baas moeten gaan werken of de bijstand in moeten gaan – iets waarmee het ‘probleem’ niet opgelost wordt.

Zorgverzekering 2015

De verzekeraars komen weer met hun premies, wanneer je je verzekering of verzekeraar wilt vergelijken met andere mogelijkheden, bezoek dan een vergelijkingssite. Het kan voor mensen die gewoon verzekerd kunnen blijven een heleboel geld schelen om van verzekeraar te wisselen in de periode dat dit mogelijk is. Ja dat meen ik zonder dat je er ironie in moet lezen., als je dan toch moet betalen dan zo min mogelijk voor de meeste zorg! Je zou me zwartgallig kunnen noemen dat ik op dit moment afgeef of het Nederlandse zorgstelsel, maar een feit is dat ik echt niet de enige ben en dat steeds meer mensen zullen gaan protesteren. Verhoging van het eigen risico, verzekeringen worden steeds duurder, aanvullende pakketten worden steeds beperkter, waar ligt de grens?

Category: Economie
Comments are disabled